måndag 26 september 2011
Mâncare de fasole verde/Gryta på gröna bönor
600 g frysta bönor
1 gul lök
1 morot
3 vitlöksklyftor
1 paket krossade tomater
1 paprika
vatten
dill
lite olja
salt, peppar
• Hacka löken, moroten, vitlöken och paprikan.
• Hetta upp oljan i en gryta. Lägg i löken och moroten. Låt fräsa i några minuter.
• Tillsätt bönorna, vitlöken, krossade tomater och paprikan. Häll i vatten så att det nästan täcker grönsakerna. Låt koka i ca 30 minuter, tills bönorna blir mjuka.
• Smaka av med salt och peppar.
• Tillsätt dill.
(Om såsen blir för tunn - tillsätt 1 - 2 msk Maizena och låt koka i några minuter till.)
Servera med bröd eller polenta.
Med färska bönor:
Etiketter:
enkelt,
gryta på gröna bönor,
grytor,
lunch,
middag,
vegetarisk
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar