söndag 18 april 2010
Fylld köttfärslimpa med smakrika korvar
700 g köttfärs
150 g riven ost
150 g bacon
1 – 2 skivor bröd
lite mjölk
3 ägg
1 – 2 korvar
½ gul lök
2 -3 msk ströbröd
persilja
salt, peppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg brödet i mjölken i några minuter tills brödet sväller. Rör i köttfärs, ost, ägg, ströbröd, salt och peppar till en smet.
Lägg baconskivorna på ett bakplåtspapper, platta ut färsen på baconet.
Lägg korvarna på färsen.
Rulla ihop till en limpa med hjälp av bakplåtspappret.
Lägg färslimpan på ett smort fat och baka i 40 min.
Servera med potatis eller pasta.
(Obs! Nästa gång formar jag köttfärsen till en limpa, sedan lindar jag baconskivorna – på det sättet kommer limpan att hänga bättre ihop.)
Etiketter:
fest,
fylld köttfärslimpa,
herrmiddag,
huvudrätter,
köttfärslimpa,
lunch,
middag
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Elena,în primul rînd ma bucur ca te-am gasit!
Îmi place mult rulada ta de carne macinata,ca nu e plictisitoare deloc!
O s-o probez si eu!
Salutari :)
åh, så gott! Tack för middagstipset!
Skicka en kommentar