En mustig gryta!
500 g nötfärs
lite olja
2 gula lökar
1 påse tacokrydda (40 g)
1 burk hela tomater, skalade
1 burk kidneybönor (440 g)
1 liten burk majs
1 tsk paprikapulver – rökt
1 msk soja
1 msk fisksås
4 lagerblad
1 msk tomatpuré
1 köttbuljongtärning
1 tsk kanel
1 tsk kakao
2 bitar choklad
torkad chili (jag hade chili pasilla och chili guajillo)
2 klyftor vitlök
1 grön paprika*
Servera med ris och gräddfil eller nachochips och gräddfil.
Strö även lite riven ost över rätten vid servering.
Bryn färsen i oljan i en gryta.
Skala och hacka lökarna. Blanda ner löken i grytan och låt den steka, ca 8
minuter. Tillsätt tomatpuré och tacokrydda och stek en stund till.
Tillsätt tomaterna, soja, fisksås, chili, lagerblad, köttbuljongtärning, kanel,
kakao, choklad, lite vatten och låt alltsammans koka ihop tills röran blivit
tjock. Ju längre koktid, desto fylligare smak.
Tillsätt bönorna (inklusive spadet) och majsen och låt alltsammans bli varmt.
Mot slutet, tillsätt pressad vitlök.
Ta ut lagerbladen och släng dem.
* Man kan även tillsätta en grön, hackad paprika att stekas tillsammans med löken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar