Blogg-Topplista Elenas recept: Brödpinnar med vallmofrön/Batoane cu mac

söndag 25 april 2021

Brödpinnar med vallmofrön/Batoane cu mac













 

Till 6 st.:

500 g vetemjöl
375 ml mjölk
70 g strösocker
50 g osaltat smör
15 g jäst
7 g salt
1 msk vallmofrön
lite olja
lite honung

  • Blanda mjölk, socker och jäst i en skål och låt blandningen vila i 10 minuter.
  • Smält smöret och låt det kallna.
  • I en större skål, blanda vetemjöl med jästblandningen och smöret. Tillsätt saltet och knåda degen.
  • Täck skålen med plastfolie och låt degen jäsa till dubbelstorlek, ca två timmar
  •  Sätt ugnen på 180°C/ 350°F.
  • Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt. 
  • Ta upp degen från skålen och dela degen i 6* bitar av ca 160 gram.
  •  Olja in kaveln och bakbordet (ytan där degen ska kavlas) samt händerna och kavla varje degbit (utan att tillsätta vetemjöl) i en tunn rektangel på ca 30 cm x 20 cm. Rulla varje degbit med hjälp av händerna, från den längsta sidan till en pinne.
  •  Lägg pinnarna på plåten med (deg)skarven neråt. Låt lite avstånd ca 2 – 3 cm mellan pinnarna. 
  • Täck pinnarna med en kökshandduk och låt dem jäsa för ca 20 minuter.
  •  Pensla med mjölk och strö lite vallmofrö över pinnarna.
  •  Grädda dem i 30–35 minuter. 
  • Ta ut plåten och pensla pinnarna med lite honung.

Obs! *) Pinnarna blev för stora. Nästa gång ska jag dela degen i 7 eller 8 bitar.

Källa:  The Lady In Jeans Bakes
Källa: https://www.youtube.com/watch?v=WStE5jh9s4s&list=PUbhX0qzr5wYOktrrLF0tqCw&index=40


Inga kommentarer:

 
Blogglista.se