Blogg-Topplista Elenas recept: Ciorbă de perişoare/ Frikadellsoppa

söndag 4 januari 2009

Ciorbă de perişoare/ Frikadellsoppa


















(till 6 - 8 port.)

1 morot
1 persiljerot
1 gul lök
1 paprika
1 tomat
2 äggulor
2 – 3 dl grädde
1 citron
salt/Vegeta
persilja/libsticka

Till frikadeller:
500 g köttfärs
2 äggvitor
3 msk ris
1 msk vetemjöl
salt/Vegeta
peppar

Hacka morot, lök, persiljeroten.
Hacka paprikan och tomaten.

Fräs morot, lök och persiljeroten i lite olja, i en kastrull.
Häll ca 1,5 l vatten i kastrullen. Koka grönsakerna i ca 15 minuter.

Blanda köttet med de övriga ingredienserna och rulla till köttbullar.
Lägg köttbullarna i kastrullen låt allt koka i ca 20 minuter.
Tillsätt paprika, tomat, blomkålsbuketterna. Låt allt koka i 10 minuter till.

Ta av kastrullen från värmen.
Separat, i en liten skål - rör äggulorna med grädden, tillsätt lite soppa, rör lite, tillsätt lite soppa igen, rör lite till. Detta är som en redning, äggulorna ska inte hinna koagulera om man tillsätter dem direkt i soppan. Häll denna redning i soppan.

Tillsätt persilja/libsticka.
Smaksätt med salt och citronsaft.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! När häller man i äggulorna i soppan?

Elena sa...

Hej!

Äggulorna rörs tillsammans med grädden och hälls i soppan när sopan är färdig. Jag brukar tillsätta lite soppa i skålen där jag rör äggulorna och grädden för att bli tunnare röra. Det ska bli som en fin redning. Äggulorna ska inte hinna koagulera i soppan.

 
Blogglista.se