(klicka på bilden för en större bild)
(8 portioner. Jag har gjort 2 smörgåstårtor x 4 portioner var)
3 dl yoghurt
1 dl majonnäs
1 dl kaviar, med dill
2 krm salt
2 krm peppar, nymald
18 st. brödskivor
100 g krabbmixpinnar (surimmi)
250 g räkor
Gör så här för EN smörgåstårta (4 portioner):
Lägg 3 brödskivor på ett serveringsfat. Täck kanten av fatet med remsor av bakplåtspapper för att skydda.
Fördela räkorna över krämen.
Bred krämen över och runt kanten.
Garnering:
Lägg äggen i kallt vatten och koka ca 7 minuter från första bubblan. Spola dem kalla och skala.
Skölj och skiva gurkan tunt och fäst skivorna runt tårtans kant.
Skiva äggen med äggskivare och lägg dem tätt, ytterst på ovansidan.
Garnera med kaviar och kräftstjärtar (citronskivor och dill).
3 dl yoghurt
1 dl majonnäs
1 dl kaviar, med dill
2 krm salt
2 krm peppar, nymald
18 st. brödskivor
100 g krabbmixpinnar (surimmi)
250 g räkor
Garnering:
4 st. ägg
1 st. gurka
50 g kaviar, röd
50 g kaviar, svart
250 g kräftstjärtar
(citronskivor, dill)
4 st. ägg
1 st. gurka
50 g kaviar, röd
50 g kaviar, svart
250 g kräftstjärtar
(citronskivor, dill)
Gör så här för EN smörgåstårta (4 portioner):
Skär brödkanterna.
Lägg 3 brödskivor på ett serveringsfat. Täck kanten av fatet med remsor av bakplåtspapper för att skydda.
Fördela hacket över krämen.
Lägg på 3 brödskivor.
Fördela räkorna över krämen.
Lägg på 3 brödskivor.
Bred krämen över och runt kanten.
Garnering:
Lägg äggen i kallt vatten och koka ca 7 minuter från första bubblan. Spola dem kalla och skala.
Skölj och skiva gurkan tunt och fäst skivorna runt tårtans kant.
Skiva äggen med äggskivare och lägg dem tätt, ytterst på ovansidan.
Garnera med kaviar och kräftstjärtar (citronskivor och dill).
4 kommentarer:
Men oj va fina! Ser himla goda ut också!
Oooh vad gott det ser ut.. jag älskar smörgåstårta! :-)
Jag älskar smörgåstårta också!
Hade lite problem med yoghurtblandningen innan jag kom på att yoghurten skulle vara avrunnen. Första blandningen blev en jättegod sås till fisk...
Skicka en kommentar