Blogg-Topplista Elenas recept: Friterad rödspätta med remouladsås på skivor av surdegsbröd

måndag 5 april 2021

Friterad rödspätta med remouladsås på skivor av surdegsbröd



















För 4 port:

8 st. rödspättafiléer (ca 600 g)
rapsolja till stekning

Dopp1:
1 dl vetemjöl
1 msk maizena
1 tsk bakpulver
salt och peppar

Dopp 2:
2 dl filmjölk
1 ägg

Dopp 3:
Pankoströbröd

Remouladsås:
2,5 dl hackad pickles
1 äpple, skuret i tärningar
2 dl majonnäs
2,5 msk smetana/crème fraiche
1.5 msk rostad curry

Upplägg:
4 skivor ljust surdegsbröd
skivad rödlök
klippt krasse
några stänk vinäger till smaksättning

Gör så här:

Remouladsås:

  • Blanda majonnäs och smetana/crème fraiche.
  • Vänd ner hackad pickles och äpple.
  • Smaksätt med rostad curry, salt och peppar.

Paneringen:

  • Panera fisken först i mjölblandningen (Dopp 1), sedan äggblandningen (Dopp 2) och sist i Pankobrödet (Dopp 3) så det täcker fisken ordentligt.
  • Hetta upp rikligt med olja i stekpanna och stek spättan gyllenbrun och frasig ett par minuter på varje sida.

Klicka på remoulad på varje brödskiva och klipp lite krasse över. Lägg på nystekt spätta och garnera med skivad rödlök, med krasse och stänk till sist över några droppar god vinäger. 

Källa: Tina Nordström

Inga kommentarer:

 
Blogglista.se