söndag 14 september 2008
Blåbärs- och bananmuffins med blåbärsås
(till 16 st.)
5 dl vetemjöl, 300 g
2 1/2 dl strösocker, 210 g
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 stor banan, ca 200 g
1 dl filmjölk
2 ägg
3/4 dl vegetabilisk olja
2 dl blåbär, färska eller frysta
1. Sätt ugnen på 180°. Blanda vetemjöl, socker, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker i en skål.
2. I en större skål mosas bananen med filmjölk, ägg och olja. Blanda väl.
3. Tillsätt mjölblandningen. Rör om.
4. Vänd försiktigt ner blåbären i smeten.
5. Fördela smeten i en smord muffinsplåt för 12 muffins.
6. Grädda 25-30 minuter mitt i ugnen.
Blåbärsås
3 dl blåbär
1/2 dl vatten
1/2 dl socker
Blanda ingredienserna i en kastrull. Låt koka några minuter. Serveras ljummen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Oh, ser mumsigt ut. Med ett glas mjölk blire prefa!
Åhh så fina! Ser ju supergott ut, jag gillar skarpt när det är bär i söta bakverk! Och kombinationen banan/blåbär är ett säkert kort!
Skicka en kommentar