Blogg-Topplista Elenas recept: Thaikycklingbullar i röd curry

lördag 9 oktober 2021

Thaikycklingbullar i röd curry

 4 portioner


 

















Kycklingbullar:
500 g kycklingfärs
0,5 vårlök (den gröna delen), finhackad
1 – 2 vitlöksklyftor, finrivna
1 tsk riven ingefära
1 msk pressad lime
1 msk ljus soja
1 tsk asiatisk fisksås
1 tsk salt
1 dl ströbröd
1 dl mjölk

Curry:
1 paket gröna bönor (cirka 130 g), ändarna trimmade
1,5 vårlök, strimlad på snedden
1 litet huvud blomkål, delat i buketter
10 champinjoner, kvartade
1 stor röd paprika, strimlad
cirka 2 msk röd currypasta
1 burk (400 ml) kokosmjölk
700 ml kycklingbuljong
1 msk ljus soja
1 tsk asiatisk fisksås
1 näve thaibasilika, grovhackad

Övrigt:
4 portioner ris eller nudlar

  • Blanda alla ingredienser till färsen noggrant och rör smeten någon minut tills den blir lite klibbig, rulla sedan köttbullar och stek dem på medelvärme i lite matolja tills väl brynta runt om. För över till en skål.
  • Höj värmen till hög och låt pannan förvärma en stund. När det precis börjar ryka lite från pannan tillsätter du gröna bönor, vårlök, blomkålsbuketter, svamp och paprika. Stek ett par minuter tills allt fått bra med färg, tillsätt sedan currypastan och stek under omrörning i några minuter (Obs!). Tillsätt sedan kokosmjölk, kycklingbuljong, soja, fisksås och de stekta kycklingbullarna.
  • Låt koka ihop ett par minuter tills blomkålen är genomkokt. Tillsätt thaibasilika, smaka av och tillsätt eventuellt mer currypasta eller soja.
  • Servera med ris eller nudlar.

Obs! Bäst är att steka grönsakerna i omgångar, annars blir de kokta och inte stekta.


 

 















Källa:  Ätabörman.se

Inga kommentarer:

 
Blogglista.se