måndag 28 februari 2011
Mujdei de usturoi/ Aioli (utan ägg)
6 vitlöksklyftor
0,5 tsk salt
ca 1 dl olivolja
hett vatten
• Pressa vitlöken i en mortel, tillsätt salt och rör ordentligt! :)
• Droppa olivolja och rör tills massan tjocknar.
• Späd med hett vatten till önskad konsistens.
Gott till fisk, stek, friterade zucchini, grillad kyckling, lever, gröna bönor, langos, tochitura, etc. Allt med polenta förstås!
Etiketter:
dipp,
enkelt,
mujdei,
polenta,
rumänsk mat,
rumänska recept,
tillbehör till kött,
vitlökssås
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Jag har faktiskt aldrig forberett aioli hemma, alltid smakat det hemma hos andra forstas:)) Utan agg skulle vara kul att testa, en ursakt for att fa tummarna loss kanske:)
Ha en harlig kvall!
Kramar,
Nena
Prova, Nena!
Och berätta om resultatet!
Skicka en kommentar