Blogg-Topplista Elenas recept

onsdag 17 januari 2018

Tacos med äggröra

Till 1 port.

























2 st. små tortillas
1 eller 2 ägg
riven ost

Guacamole:
1 avokado
½ dl crème fraiche eller turkisk/grekisk yoghurt
2 tsk limejuice
vitlökspulver eller pressad vitlök (1/2 vitlöksklyfta)

Salsa:
6 små körsbärstomater, hackade
¼ röd lök, hackad
koriander, hackad
saft från ¼ lime
salt


Börja med salsan – blanda alla ingredienser.
Gör guacamole – dela avokado, rör fruktköttet med de andra ingredienserna.
Gör en äggröra, salta och peppra.

Bred guacamole på tortilla, bred äggröra ovanpå guacamole, lägg lite salsa ovanpå guacamole.




söndag 3 december 2017

Gluten- och sockerfri kladdkaka med kolakräm

8-12 bitar

 
 
 
 
 
 
 
 






1 burk (400 g) svarta bönor, sköljda och avrunna
15-20 färska dadlar, urkärnade
150 g mörk choklad, hackad och smält i vattenbad
3 ägg
2 msk chiafrön
2,5 msk kokosolja
1 dl kakao
1 krm salt
1 krm vaniljpulver
100 g bär (hallon, björnbär…)
Kolakräm:
1 burk kondenserad mjölk
eller en burk karamelliserad mjölk - dulce de leche

Gör så här:
Börja med kolakrämen: Låt en oöppnad burk kondenserad mjölk sjuda i vatten (vattnet ska hela tiden täcka burken) i två timmar. Låt svalna.
(Burken med karamelliserad mjölk - dulce de leche behövs inte kokas.)

Sätt ugnen på 175°C.

Smörj en liten rund bakform.

Lägg bönor och dadlar i en mixer och kör tills det är slätt. Häll över i en bunke och vispa ner övriga ingredienser, utom bären.


Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 20 minuter.


Öppna burken med kondenserad mjölk och servera kakan med kolakräm och bär.


Att dricka till:Domaine de Pouderoux 2015 (7806), med söta drag av mogna moreller och mörk choklad.

Källa: M-Magasin
 
Blogglista.se