Världens godaste glutenfria bröd: äventyrsbröd, efter ett amerikanskt recept – Adventure Bread
Recept på glutenfritt bröd från The Mill – bageriet i San Francisco. Brödet är enkelt att baka. Godast är brödet om det rostas.
Här är min översättning
av receptet:
Torra ingredienser:235 g glutenfritt havregryn
160 g solrosfrön
65 g pumpafrön
90 g mandlar, grovt hackade
120 g linfrön
20 g psyllium (fiber husk)
25 g (3 msk) chia frön
12 g (2 tsk) fint havssalt
Våta ingredienser:
40 g (2 msk) lönnsirap/honung
55 g olivolja
600 g vatten
Värm ugnen till
180°C. Rosta mandlarna i ca 10 min. på en plåt med bakplåtspapper. Sätt de åt
sidan. Rosta solros- och pumpafrön i ca 15 min, rör i någon gång under tiden. 40 g (2 msk) lönnsirap/honung
55 g olivolja
600 g vatten
Blanda alla
ingredienser – torra och våta i en stor skål. Blanda ordentligt!
Olja in en form (min form är på 25 cm x 10 cm x 7,5 cm),
häll i ”degen” i formen, pressa den så att den får en jämn yta. Sätt formen i
kylskåpet och låt den stå några timmar, upp till en dag.Ta ut formen från kylskåpet och låt den vara i rumstemperatur i ca två timmar.
Värm ugnen till 200°C
(175°C varmt luft) och grädda brödet i ca en timme. Ta ut brödet från ugnen och låt det kallna på
ett galler i ca två timmar.