(MURGH DANSAK)
(4 port.)
(4 port.)
ca 500 g benfritt kycklingkött i tvåcentimeterstärningar
2 dl gula linser
ca 200 g färsk ananas eller 1 burk i egen juice
1 tsk gurkmeja
1 tsk paprikapulver
0,5 - 1 msk röd chilipeppar
1 tsk hel spiskummin, grovt krossad
5-6 curryblad eller 2- 3 lagerblad
1,5 tsk salt
1 dl vatten
ca 1 dl matolja
1 stor tomat, hackad
1 gul lök, skalad och hackad
1 vitlöksklyfta, skalad och hackad
2 cm färsk ingefära, skalad och riven
ananas till garnering
- Koka linserna enligt anvisning på paketet tills dem är nästan mjuka. Skala ananasen och dela den i bitar.
- Blanda gurkmeja, paprika, chilipeppar, spiskummin och curryblad med vattnet och rör tills saltet är löst.
- Värm oljan i en stekpanna eller wook på medelvärme. Lägg i kycklingen, tomat, lök, vitlök, ingefära och kryddblandning, rör om och koka på svag värme tills kycklingen är mör, ca 15 minuter.
- Blanda i linser och ananas och låt småkoka i ytterligare 4-5 minuter.
- Serveras med naan eller ris. (Jag hade dinkel ris.)
Källa: ”Indiska kokboken”
2 kommentarer:
Vad tyckte rätten på en skala 1-10?
7. För mild för min smak. Med mera linser i kan man skippa riset.
Skicka en kommentar