Ingredienser:
·
150 g vit choklad
·
150 g smör
·
2 dl socker
·
2 dl vetemjöl
·
1 tsk vaniljsocker
·
3 ägg
·
1 tsk rivet citronskal
Glasyr:
·
2 dl crème fraiche
·
0,5 dl florsocker
·
1 tsk vaniljsocker
·
1 granatäpple
Gör så här:
1.
Smörj och bröda en rund
form med löstagbar kant.
2.
Smält choklad och smör i en
skål över vatten, låt svalna lite. (Värm inte för länge!!!!)
3.
Blanda de torra
ingredienserna och rör ihop med choklad/smörblandningen,
tillsätt ägg och citronskal
och rör till en slät smet.
4.
Häll i formen och grädda i
30 min på 175° C.
Glasyr:
1.
Rör ihop crème fraiche,
florsocker och vaniljsocker. Bred glasyren över den kalla kakan.
2.
Skär runtom granatäpplet
med en kniv, utan att förstöra kärnhuset. Vrid sedan de båda halvorna åt
motsatt håll tills de lossnar. Vänd en halva upp och ned mot handflatan. Ställ
en bunke under och slå på halvans skal med en träslev.