Blogg-Topplista Elenas recept

torsdag 21 februari 2019

Koreansk potatissallad



















Jag gillar denna sallad för att den har olika texturer – här blandas kokta och råa grönsaker.

1 kg fast potatis
ca 100 g gurka eller rädisor
½ lök
2 morötter
100 g kassler
2 ägg
1 – 2 dl majonnäs
lite socker
äppelcidervinäger
salt och peppar
(Man kan också ha äppelbitar, russin, valnötter i.)


Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka potatisen i salt vatten (2 tsk per liter vatten.)
Skiva gurkan (eller rädisor). Sprid skivorna på hushållspapper, strö lite salt över skivorna och låt det stå några minuter så att vatten dras ur skivorna. Skölj och kram ur skivorna, använd hushållspapper för att ta bort vattnet.
Hacka löken och morötterna.
Skär kasslern i små bitar.
Koka, skala och hacka äggen.
Lägg allt i en skål och blanda.

Källa:
http://seonkyounglongest.com/korean-potato-salad/




Ångade skärbönor med ångad potatis/Sem Aloo ki sabzi/Indisk


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
400 g skärbönor
3 st. fasta potatisar
1 tsk kumminfrö
½ tsk Asafetida (hing)
2 tsk korianderpulver
1 tsk chili
1 tsk gurkmeja
1 tsk Mango curry (Mango powder/Amchoor)
2 tsk olja
salt

Skölj, rensa och skär bönorna i bitar av 2 – 3 cm.
Skala och skär potatisarna i mindre bitar.
Rosta kummin i en torr stekpanna, tillsätt olja och Asafetida och stek i några minuter till. Tillsätt koriander, chili och gurkmeja och stek i några minuter till.
Tillsätt bönorna, potatis och salt och stek i några minuter till.
Sätt på ett lock och låt koka på låg värme i ca 25 minuter tills bönorna och potatisen blir mjuka. Inget vatten bör tillsättas.
Gott som den är, med en yoghurtsås eller som tillbehör till stek.

Källa:
http://www.northindiancooking.com/sem-aloo-ki-sabzi-flat-beans-with-potatoes.html


 
Blogglista.se