3 port.
Ingredienser:
40 g glasnudlar/bönnudlar
1 morot
1 bit kålrabbi/rättika ca 100 g
1/2 röd paprika
½ mango eller 125 g fryst, som har tinats
lite röd chili, hackad
200 g skalade räkor
2 finskurna salladslökar
1 dl hackad koriander
½ dl hackade jordnötter
olivolja
1 morot
1 bit kålrabbi/rättika ca 100 g
1/2 röd paprika
½ mango eller 125 g fryst, som har tinats
lite röd chili, hackad
200 g skalade räkor
2 finskurna salladslökar
1 dl hackad koriander
½ dl hackade jordnötter
olivolja
Jordnötsdressing:
¾ dl osötat jordnötssmör
2 ½ msk japansk soja
2 msk färskpressad limejuice
1 msk finriven ingefära
1 riven vitlöksklyfta
1 msk honung
½ finhackad röd chili
Gör så här:¾ dl osötat jordnötssmör
2 ½ msk japansk soja
2 msk färskpressad limejuice
1 msk finriven ingefära
1 riven vitlöksklyfta
1 msk honung
½ finhackad röd chili
1. Vispa ihop alla ingredienser till dressingen.
2. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
3. Skala morötter, kålrabbi/rättika och mango (om den är färsk). Skär i skivor och strimla tunt. Blanda nudlarna med morötter, kålrabbi/rättika, mango, chili och hälften av dressingen.
4. Toppa med räkor, salladslök, koriander och jordnötter. Servera med resten av dressingen.