Blogg-Topplista Elenas recept

lördag 5 september 2020

Musslor med vin och grädde


2 port.



















1 kg blåmusslor
½ st. fänkål
½ st. gul lök
3 klyftor vitlök
0,5 dl vitt vin
2 dl grädde
persilja

Tvätta musslorna noggrant i kallt vatten och ta bort eventuellt skägg på musslorna.
Skala och strimla fänkål, lök och vitlök. Fräs fänkål, lök och vitlök i lite olja i en stor gryta. Salta och peppra.
Tillsätt musslorna och låt dem fräsa med grönsakerna någon minut.
Häll på vinet och grädden, lägg på lock och låt koka några minuter tills att alla musslor har öppnat sina skal.  Ta bort eventuella musslor som inte öppnat sig under kokningen.
Garnera med finskuret persilja.
(Servera med baguette och aioli till.)

söndag 23 augusti 2020

 
Blogglista.se