Blogg-Topplista Elenas recept: Musslor utan vin (indiskt)

lördag 15 september 2012

Musslor utan vin (indiskt)

2 portioner


Musslor1 utan vin, musslor

1 kg musslor
4 msk olja
5 vitlöksklyftor, pressade
5 cm färsk ingefära, riven
2 medelstora lökar, finhackade
½ röd chilipeppar, finhackad
2 tsk mald spiskummin
2 tsk mald koriander
4 tomater, skålade, urkärnade och hackade
5 dl fiskbuljong (5 dl vatten + 1 fiskbuljongtärning)
2,5 dl (50 g) hackade färska korianderblad
saft av ½ citron

  • Ta bort skägget från musslorna och skrubba de i rinnande kallt vatten. Släng eventuella öppna musslor.
  • Hetta upp olja i en kastrull och lägg i lök, vitlök och ingefära. Stek på medelstark värme i fem minuter eller tills löken är mjuk och gyllene. Tillsätt chili, kummin, koriander och tomat, och stek i fem minuter.
  • Lägg i musslor och fiskbuljong och koka upp. Skruva ner värmen och sjud i fem minuter. Släng musslorna som inte öppnats.
  • Lyft kastrullen från spisen och rör ner hackad koriander och citronsaft.
Servera med bröd.

Inga kommentarer:

 
Blogglista.se