Blogg-Topplista Elenas recept: Cremă de zahăr ars (1)/Crème Caramell (Bäst)

onsdag 12 januari 2011

Cremă de zahăr ars (1)/Crème Caramell (Bäst)

Photobucket

Flera inspirationsbilder finns här

Caramell:
150 g strösocker
1 msk vatten

Kräm:
1 liter mjölk 3 %
8 ägg
1 msk vaniljsocker
6 msk socker

Tillagning - Caramell:
• Värm under omrörning socker och vatten i en kastrull tills allt socker är smält och caramellen är brun! Bränn den inte för mycket för då smakar det bara bränt.
• Vippa kastrullen åt alla håll, så att både botten och sidor täcks med caramell.

Tillagning - Kräm:
• Vispa upp ägg och socker till en vit och skummig smet.
• Vispa ned mjölken i smeten. Tillsätt därefter vaniljsockret.
• Ställ formen i vattenbad (form med hett vatten i) i ugnen på ca 200 grader.

Låt inte vattnet i formen koka. Detta kan göra att krämens konsistens ändras så att krämen blir porös.

Krämen är klar när den släpper kastrullens kanter.
Ta ut formen från ugnen. Vänd krämen på ett djupt fat, så att caramellen kommer uppåt.

Låt krämen kallna, helst ett dygn, i kylskåp.

(P.S. Skillnaden mellan detta recept och receptet härifrån är att detta recept är med 8 ägg och att mjölken kokas inte i förväg.)

Inga kommentarer:

 
Blogglista.se