Blogg-Topplista Elenas recept: Sarmale cu frunză de viţa de vie/Vinbladsdolmar

onsdag 5 november 2008

Sarmale cu frunză de viţa de vie/Vinbladsdolmar


(klicka på bilden, för en större bild)

1 kg köttfärs
vinblad (ca. 300 g, från burk)
100 g ris
2 morötter
2 lökar
1 paprika
1 ägg
1 – 2 dl vatten
1 burk krossade tomater
dill
salt, peppar

- Hacka grönsakerna, fräs dem i lite olja.
- Tillsätt riset och fräs i 2 – 3 min. till.
- Blanda färs, grönsaker, ägg, vatten, salt, peppar, dill till en lös färs.
- Fördela färsen på vinbladen, vik in sidorna och rulla ihop till dolmar.
- Lägg dolmarna i en kastrull, häll i vatten så att det täcker dolmarna.
- Tillsätt krossade tomater.
- Låt koka i ca 1 timme.

Serveras med gräddfil och polenta.

4 kommentarer:

mimmismat sa...

Men så gott med vindolmar. Det var länge sedan. Hoppas jag blir bjuden att smaka igen.

Elena sa...

Så klart bjuder jag dig på vindolmar när du har vägarna förbi! (södra Skåne)

madeleine sa...

Hej Elena! Kan jag använda de färska vinbladen som växer här mot min västervägg i Skåne. (Vinstocken bär mycket frukt, även om druvskalen är lite hårda.)
Ska bladen i så fall förvällas först?
hälsn
Madeleine

Elena sa...

Hej Madeleine!

Visst kan du använda de! Förväll de först, några minuter...

 
Blogglista.se