Blogg-Topplista Elenas recept: Ciorbă de perişoare/ Frikadellsoppa

söndag 4 januari 2009

Ciorbă de perişoare/ Frikadellsoppa


(klicka på bilden för en större bild)
(till 6 - 8 port.)

1 morot
1 persiljerot
1 gul lök
1 paprika
1 tomat
2 äggulor
2 – 3 dl grädde
1 citron
salt/Vegeta
persilja/libsticka

Till frikadeller:500 g köttfärs
2 äggvitor
3 msk ris
1 msk vetemjöl
salt/Vegeta
peppar

Hacka morot, lök, persiljeroten.

Fräs grönsakerna i lite olja, i en kastrull.
Häll ca 2 l (kokt) vatten i kastrullen. Koka grönsakerna i ca 15 min.

Blanda köttet med de övriga ingredienserna och rulla till köttbullar.
Lägg köttbullarna i kastrullen, hacka paprikan och tomaten, låt koka i ca 30 min.

Ta av kastrullen från värmen, rör äggulorna med grädden och häll detta i soppan.

Tillsätt persilja/libsticka.
Smaksätt med salt och citronsaft.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! När häller man i äggulorna i soppan?

Elena sa...

Hej!

Äggulorna rörs tillsammans med grädden och hälls i soppan när sopan är färdig. Jag brukar tillsätta lite soppa i skålen där jag rör äggulorna och grädden för att bli tunnare röra. Det ska bli som en fin redning. Äggulorna ska inte hinna koagulera i soppan.

 
Blogglista.se