(8 port.)
40 st. kex
(typ ”Butterkeks”)
2 dl mjölk
1/2 vaniljstång
300 g choklad
3 dl vispgrädde
mandelflingor
(Jag ville ha 8 portioner. Tårta hade 5 lager kex. 5 lager x
8 st kex/lager =40 kex)
- Dela chokladen i små bitar och lägg de i en värmetålig skål.
- Koka vispgrädden. Häll vispgrädden över chokladen och vispa till en slät kräm. Ställ skålen i kylskåpet och låt den stå i ca en halv timme. (Låt inte chokladblandningen stå för länge i kylskåpet därför att det blir svårt att vispa det efteråt.)
- Koka mjölken tillsammans med vaniljstången. Låt mjölken svalna lite.
- Ta ut skålen från kylskåpet. Vispa krämen (med elvisp) tills krämen blir som en mousse.
- Doppa några kex i taget i mjölken.
- Lägg 8 doppade kex i en (avlång)form.
- Stryk lite chokladmousse över.
- Fortsätt med kex och mousse. Överst ska vara chokladmousse.
- Strö mandelflingor över tårtan.
- Ställ tårtan i kylskåpet.
Låt tårtan stå en stund i rumstemperatur innan servering.
Källa: Här:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar