(till 6 portioner)
3 st medelstora auberginer
3 st ägg
1.5 dl vetemjöl
1 dl parmesanost, riven
250 g mozzarella, i små bitar
olivolja till stekning
salt
Tomatsås
500 g krossade tomater
0,5 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
5 st strimlade basilikablad
3 msk olivolja
ca 0.5 tsk salt
1 nypa socker
parmesanost till servering
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skala auberginerna och skär i 0.5 cm tjocka skivor på längden. Lägg
skivorna på en lutande skärbräda, strö över salt och låt stå i ca 30
minuter, så att den bittra saften rinner ut. Torka av aubergineskivorna
lite lätt med hushållspapper.
3. Värm upp olivoljan till tomatsåsen i en kastrull. Hacka lök och
vitlök och fräs försiktigt i kastrullen. Tillsätt krossade tomater,
basilika, salt och socker. Låt puttra under lock på svag värme i 30
minuter.
4. Vispa hastigt upp äggen i en stor djup tallrik, och häll upp mjölet i
en annan. Vänd först aubergineskivorna i äggvispet och därefter i
mjölet. Smörj en ugnsfast form med lite olja, lägg i skivorna och
ugnsstek i ca 10 minuter, vänd skivorna efter halva tiden.
5. Dela aubergineskivorna i två eller tre bitar på tvären. Varva
aubergine, tomatsås, parmesanost och mozzarella i en liten ugnsfast
form. Avsluta med tomatsås.
6. Gratinera i ugn i ca 15 minuter.
7. Strö över riven parmesanost och servera.
söndag 7 september 2008
Melanzane alla parmigiana
Etiketter:
#elenasrecept,
aubergine,
auberginegratäng,
elenasrecept,
italiensk,
melanzane alla parmigiana
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Ser superläckret ut! Såg något liknande recept i Maros kök, måste verkligen prova din varant nån gång!
Tack kryddburken!
P.S. Jag gillar din blogg!
Skicka en kommentar