Till 2 port.
- 200 g lax
- neutral, rapsolja till stekning
- 0,5 dl teriyakisås
- 5 cm gurka (eller en halv
avokado)
- 2 salladslökar/ en halv rödlök
- 1 rejäl näve babyspenat
- 1 näve böngroddar
- 2 vetetortillabröd
- 2 msk god majonnäs
- het chilisås
- 1 msk rostade svarta sesamfrön
Gör så här:
- Skär laxen i stora tärningar och stek på
medelvärme i 2–3 minuter i olja. Häll över teriyakisås och vänd runt i
stekpannan. Dra av från värmen.
- Skiva gurkan/avokado och salladslöken tunt. Lägg spenat och böngroddar i bröden, toppa med teriyakilaxen, några skivor gurka, salladslök, en klick majonnäs och lite chilisås. Strössla sesamfrön över och vik ihop till en wrap.
Källa: www.koket.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar