5 kokta rödbetor
1 fänkålshuvud
1 röd paprika
2 små sötpotatisar
2 st. röda lökar
1 burk blandade bönor, 400 g
2 msk olivolja
persilja
salt
peppar
1 fänkålshuvud
1 röd paprika
2 små sötpotatisar
2 st. röda lökar
1 burk blandade bönor, 400 g
2 msk olivolja
persilja
salt
peppar
Chèvreostdressing:
200 g chèvreost
150 g rysk yoghurt (den är mildare i smaken)
200 g chèvreost
150 g rysk yoghurt (den är mildare i smaken)
100 g physalis
Gör så här:
·
Sätt
ugnen på 200° C.
·
Skiva
fänkålen, skär paprikan i stora bitar, skala och skiva potatisarna, skala och
klyfta lökarna. Lägg dessa grönsaker på ugnsplåten. Ringla över olja, salta och
peppra. Rosta tills de fått färg och är mjuka.
·
Skär
betorna i små bitar.
·
I
en skål, blanda rödbetorna, bönorna, ugnsrostade grönsakerna, hackad persilja.
Servera
med Chèvreostdressing:
Skär av det vita skalet från osten. Smula osten med hjälp av en gaffel
och rör samman med yoghurt.
Halvera physalis och lägg dem
över salladen.