Blogg-Topplista Elenas recept

tisdag 2 april 2019

Sallad med ugnsrostade grönsaker och chèvreostdressing

4 port.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5 kokta rödbetor
1 fänkålshuvud
1 röd paprika
2 små sötpotatisar
2 st. röda lökar
1 burk blandade bönor, 400 g
2 msk olivolja
persilja
salt
peppar
Chèvreostdressing:
200 g chèvreost
150 g rysk yoghurt (den är mildare i smaken)
100 g physalis
Gör så här:
·       Sätt ugnen på 200° C.
·       Skiva fänkålen, skär paprikan i stora bitar, skala och skiva potatisarna, skala och klyfta lökarna. Lägg dessa grönsaker på ugnsplåten. Ringla över olja, salta och peppra. Rosta tills de fått färg och är mjuka.
·       Skär betorna i små bitar.
·       I en skål, blanda rödbetorna, bönorna, ugnsrostade grönsakerna, hackad persilja.

Servera med Chèvreostdressing: Skär av det vita skalet från osten. Smula osten med hjälp av en gaffel och rör samman med yoghurt.
 
Halvera physalis och lägg dem över salladen.

torsdag 28 mars 2019

5:2 Torskrygg med sparris och stekt spenat





















Till 1 portion:
1 bit torskrygg ca 125 g
100 g sparris
lite kokosolja
100 g färsk spenat
tomatpasta
Santa Maria garlic paste
Santa Maria ginger paste

Koka vatten med lite salt. Lägg i torskryggen och sparris, koka i ca 20 sek, stäng av plattan och låt fisken och sparrisen  i vattnet i ca 6 min. Ta upp dem och låt dem rinna av på hushållspapper.

I en stekpanna, heta till lite kokosolja, lägg i spenaten, rör tills vattnet från spenaten har avdunstat, tillsätt lite tomatpasta, lite garlic- och ginger paste. Låt det stekas i några minuter.

(Man kan ersätta den stekta spenaten med lite Ajvar.)
 
Blogglista.se