(6 port.)
- 2 burkar avrunnen tonfisk
- 1 gul finhackad lök
- 2 ägg
- 1 – 2 msk finhackad persilja
- 1 – 2 msk finskuren gräslök
- 2 msk senap
- 1 msk hela kumminfrön
- 2 dl riven ost
- 2 smördegsplattor à ca 10 x 15 cm
Mosa och blanda tonfisk med lök, ägg, kryddgrönt, kummin, senap, salt och peppar efter egen smak.
Fräs snabbt upp blandningen i teflonpanna utan extra fett, låt den sedan kallna.
Kavla smördegsplattorna.
Bred på tonfiskröran och den rivna osten.
Rulla ihop från långsidan och lägg rullen med skarven neråt. Kyl den ca 30 min.
Skär sedan upp i 3 cm tjocka skivor och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
Ugn 225 ˚. Grädda till fin färg och frasighet ca 20 min.
3 kommentarer:
Detta kanske låter konsigt, men är inte smördeg mer till efterätt? :S
Nej!
Man kan ha smördeg till salta ostpinnar, smördegsinbakad korv, smördegsinbakad fläskfilé, smördegsinbakad lax, smördeg med köttfärssås, man kan göra piroger med smördeg, man kan baka pajer med olika fyllningar, etc...
Vilken toppenblogg. Helt underbart. Denna läggs till i bokmärkena direkt. Full med inspiration. Tack tack :)
Skicka en kommentar