(5 portioner)
1 kg högrev, benfri
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 st morot
150 g rotselleri, 1 bit
2 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
2 msk smör
1 st apelsin, rivet skal av
2 tsk timjan
2 msk tomatpuré
3 msk kalvfond, koncentrerad
2 dl rödvin
2 dl vatten
1 burk kokta vita bönor
1. Putsa och skär köttet i 2 x 2 cm bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Skala morot och selleri och skär i små tärningar.
2. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn det i smör i omgångar i en stekpanna. Lägg över i en stor gryta.
3. Fräs grönsakerna och lägg över i grytan.
4. Tillsätt apelsinskal, timjan och tomatpuré. Häll på kalvfond, rödvin och vatten.
Låt grytan koka 1-1 1/2 timme.
5. Rör i de kokta bönorna och koka ytterligare 5 minuter.
1 kommentar:
Oj! Det såg väldigt gott ut, ska prova det där!
Har även provat ett par recept på köttgryta från denna sajt.
Återkommer med mitt resultat av din!
Skicka en kommentar