(ca. 3 port.)
1 paket halloumiost
10 st. soltorkade tomater i olivolja
1 kruka färsk basilika
1 dl färsk riven parmesan
salt och peppar
olivolja
Tomatsås:
Tomatsås:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
0.5 msk vinäger
1 burk hela tomater
salt och svartpeppar
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skiva aubergine i ½ cm tunna skivor.
- Hetta upp en grillpanna med olivolja.
- Stek aubergineskivorna i någon minut på varje sida så att de blir mjuka. Strö på lite salt och svartpeppar. Lägg upp på ett fat.
- Skär halloumiosten i bitar och lägg en bit på varje aubergineskiva.
- Lägg på en soltorkad tomat och några basilikablad och rulla ihop.
- Lägg på i en smord ugnsfast form.
- Skala och hacka lök och vitlök fint.
- Hetta upp en kastrull med olivolja.
- Bryn lök och vitlök i några minuter.
- Tillsätt vinäger och rör om.
- Blanda ner hela tomater och låt koka i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Strö på lite hackad färsk basilika över tomatsåsen.
- Häll tomatsåsen över auberginerullarna och strö på parmesanost.
- Gratinera i ugnen i ca 15 minuter.
Källa: Matmorsanns blogg och Ulrika
Davidsson
1 kommentar:
Mmmmm smarrigt!!
Skicka en kommentar