4 port.
Ingredienser:
• 400 gram benfritt kycklingkött
• 8 dl kycklingbuljong
• 100 gram svamp eller böngroddar
• 16 st. cocktailtomater
• 1 bit citrongräs
• 2-3 kaffir limeblad
• 3 msk fisksås
• 4 msk limejuice (1 lime)
• 1/2 tsk socker
• 1 tsk röd currypasta
Gör så här:
1. Häll kycklingfonden i en kastrull, tillsätt citrongräs och kaffirlimeblad och koka över medelhög värme.
2. Lägg till kycklingkött, svamp/ böngroddar, fisksås, limejuice och socker. Koka långsamt i ca 15 min.
3. Tillsätt tomaterna och currypastan och koka i 5 minuter.
Servera med jasminris.
Ingredienser:
• 400 gram benfritt kycklingkött
• 8 dl kycklingbuljong
• 100 gram svamp eller böngroddar
• 16 st. cocktailtomater
• 1 bit citrongräs
• 2-3 kaffir limeblad
• 3 msk fisksås
• 4 msk limejuice (1 lime)
• 1/2 tsk socker
• 1 tsk röd currypasta
Gör så här:
1. Häll kycklingfonden i en kastrull, tillsätt citrongräs och kaffirlimeblad och koka över medelhög värme.
2. Lägg till kycklingkött, svamp/ böngroddar, fisksås, limejuice och socker. Koka långsamt i ca 15 min.
3. Tillsätt tomaterna och currypastan och koka i 5 minuter.
Servera med jasminris.