6 port.
500
g Falukorv
1 kg mjölig potatis
2 – 3 st. gul lök
1 kg mjölig potatis
2 – 3 st. gul lök
4
st. vitlöksklyftor
1
(röd) paprika
4
msk tomatpasta
1
lagerblad
4
tsk Vegeta eller Aromat
3
msk olivolja
lite
dill, persilja, dragon, timjan
Gör
så här:
1. Skala och hacka
lök och vitlök. Skär paprikan i små bitar. Skär Falukorven i skivor, dela varje
skiva i fyra delar. Fräs allt i olja i en gryta tillsammans med lagerbladet i
några minuter. Tillsätt lite vatten och låt det koka i ca 10 minuter.
2. Skala och skär
potatisarna i bitar. Tillsätt potatisarna i grytan, häll på vatten tills det
täcker potatisarna, låt det koka i ca 15 minuter.
3. Tillsätt
tomatpastan och Vegeta/Aromat och låt allt koka i ca 10 minuter tills
potatisarna är mjuka.
4. Tillsätt
dill, persilja, dragon och timjan.