500 g nötfärs
1 msk rumsvarmt smör
1,5 msk potatismjöl
1 ägg
1 pressad vitlöksklyfta
5 - 6 bitar soltorkade tomater
½ dl grädde
örtkryddor
salt
peppar
6 skivor rökt skinka
8 - 10 skivor hårdost
Sås:
3
dl vatten
2 msk koncentrerad kalvfond
1 dl grädde
redning: 2 msk mjöl som rörs ut i lite vatten
1 msk soja
Till
servering:
Kokt
potatis
Blanda färs med smör, potatismjöl, ägg, vitlök, hackade soltorkade tomater, grädde och krydda med örtkryddor, salt och peppar.
Lägg plastfolie på en skärbräda och platta ut färsen till en rektangel. Lägg på skinka och ost. Rulla ihop som en rulltårta. Lägg i en smord sockerkaksform (21,5 cm x 11,5 cm x 6 cm) och sätt in i ugnen 200˚ C ca 45 minuter.
Sås: Blanda alla ingredienserna till såsen (utom redningen) och låt koka upp. Vispa ner redningen under omrörning och låt koka några minuter tills såsen tjocknar.
Servera med kokt potatis.
Inspiration: Här: