4 port.
- 1 förpackning fast naturell tofu 400 g
- 1 lök
- 0,5 st. röd paprika
- 1 zucchini
- 1 förpackning kokta kikärtor ca 380 g
- 3 tsk röd currypasta
- 1 burk kokosmjölk 400 g
- 2 msk strösocker
- 2 grönsaks/umami-buljongtärningar
- 3 msk olivolja
- koriander
Till servering:
- kokt ris
- limeklyftor
Gör så här:
- Skär tofun i 1 cm x 1 cm x 1 cm stora bitar.
- Skala och skär löken i stora bitar.
- Dela och kärna ur paprikan. Skär den i stora bitar.
- Skala av zucchini, skär den i stora bitar.
- Häll av kikärtorna.
- Hetta upp olivolja i en stor stekpanna. Fräs tofu, lök,
paprika, zucchini tills tofu får fin färg.
Under tiden – ta av skalet från kikärtorna (skalet innehåller lektiner som är inte bra för hälsa). - När grönsakerna och tofun är klara – tillsätt currypastan och låt fräsa
tillsammans i några minuter. Tillsätt kokosmjölk, kikärtor, socker och
buljongtärningar och koka i ca 20 minuter.
Strö över lite hackad koriander.
Servera med ris och limeklyftor.