4 port.
6 vitlöksklyftor
1 bit ingefära, tumstorlek
1 gul lök
2 chilifrukter
2 palsternackor
4 tomater
2 msk olivolja och 2 msk smör till stekning
2 msk garam masala
5 dl yoghurt
2 msk grönsaksbuljongpulver
2 dl vatten
½ blomkålshuvud
1 röd paprika
1 burk valfria bönor, 3 – 4 dl kokta
1 lime
salt
Serveras med ris
- Skala lök, vitlök och ingefära och finhacka dem. Finhacka chilin.
- Skala palsternackorna och skär i mindre bitar. Skala tomaterna, ta bort kärnorna, skär tomaterna grovt.
- Hetta upp 2 msk smör och 2 msk olivolja i en panna med högre kanter eller en stor gryta (3 liter). Lägg i hackad lök, vitlök, ingefära, chili och låt fräsa under omrörning.
- Tillsätt palsternacka och garam masala och låt fräsa i några minuter.
- Tillsätt tomater, yoghurt, buljongpulver och vatten. Koka upp och sjud i ca 10 minuter.
- Skölj och ansa blomkålen (skala även stammen och använd den). Kärna ur paprikan och skär i mindre bitar.
- Tillsätt blomkålen och bönorna med dess spad i grytan. Låt koka till blomkålen mjuknar.
- Riv ner skalet och pressa i saften från limen.
Smaka av med salt.
Servera med ris.
Inspiration: Boken ”Yoga mat” av Anna Gidgård och Cecilia Davidsson