1 burk (400 g) svarta bönor, sköljda och avrunna
15-20 färska dadlar, urkärnade
150 g mörk choklad, hackad och smält i vattenbad
3 ägg
2 msk chiafrön
2,5 msk kokosolja
1 dl kakao
1 krm salt
1 krm vaniljpulver
100 g bär (hallon, björnbär…)
1 burk kondenserad mjölk
eller en burk karamelliserad mjölk - dulce de leche
Gör så här:
Börja med kolakrämen: Låt en oöppnad burk kondenserad mjölk sjuda i vatten (vattnet ska hela tiden täcka burken) i två timmar. Låt svalna.
(Burken med karamelliserad mjölk - dulce de leche behövs inte kokas.)
Sätt ugnen på 175°C.
Smörj en liten rund bakform.
Lägg bönor och dadlar i en mixer och kör tills det är slätt. Häll över i en bunke och vispa ner övriga ingredienser, utom bären.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 20 minuter.
Öppna burken med kondenserad mjölk och servera kakan med kolakräm och bär.
Att
dricka till:Domaine de Pouderoux 2015 (7806), med söta
drag av mogna moreller och mörk choklad.
Källa: M-Magasin
Källa: M-Magasin