(klicka på bilden för en större bild)
ca 600 g kycklinglår
2 paprikor
2 gula lökar
1 burk krossade tomater
2 vitlöksklyftor
persilja
salt, peppar
Dela och grilla kycklinglåren (jag grillade de i en grillpanna tills de fick lite färg).
2 paprikor
2 gula lökar
1 burk krossade tomater
2 vitlöksklyftor
persilja
salt, peppar
Dela och grilla kycklinglåren (jag grillade de i en grillpanna tills de fick lite färg).
Grilla paprikorna också.
Ta av skalet på paprikorna.
Hacka löken, tärna paprikorna.
Lägg löken, paprikorna, kycklinglåren i en gryta, häll i vatten tills det täcker, koka i ca 15 min.
Häll i tomaterna, koka i 15 min. till.
Lägg i krossade vitlöksklyftor, hackad persilja. Salta, peppra.
Ta av skalet på paprikorna.
Hacka löken, tärna paprikorna.
Lägg löken, paprikorna, kycklinglåren i en gryta, häll i vatten tills det täcker, koka i ca 15 min.
Häll i tomaterna, koka i 15 min. till.
Lägg i krossade vitlöksklyftor, hackad persilja. Salta, peppra.
5 kommentarer:
Polenta är ganska nytt för mig, måste bli lite flitgare med det, för gott är det och det ser verkligen ut att pssa till kyckling i tomatsås! Ha en bra kväll!
Det är gott med polenta! Passar till många rätter. En favorit är polenta med olika sorters ost, eller polenta med filmölk!
Det där lät inte helt fel! Mums! :-)
Hur länge ska man grilla kycklingen? Tills den blir helt klar i ugn?
Om du grillar kycklinglåren i ugnen - grilla de tills de får lite färg, alltså de ska inte vara helt klara, för att de kommer att kokas i såsen också.
Skicka en kommentar