fredag 15 oktober 2010
Salată boeuf/Rumänsk nötköttssallad
En sallad som passar bra till buffé. I Rumänien serveras denna sallad till fester/helger som jul, nyårsafton, födelsedagar.
Till 6 pers.
400 g nötkött
3 potatisar
1 morot
1 palsternacka
1 bit rotselleri
½ burk (på 670 g) grillad paprika
½ burk (på 340 g) cornichons (salta gurkor)
½ burk (på 420 g) majonnäs
2 - 3 msk senap
2 – 3 msk citronjuice
salt, peppar.
Garnering:
oliver, skivor av grillad paprika, etc.
(Eventuellt majonnäs.)
• Koka köttet. Skär den i små tärningar.
• Skala av och koka rotfrukterna.
• Skär paprikorna och gurkorna i tärningar.
• Blanda kött, rotfrukter, paprika, gurkor och majonnäs.
• Smaka av med citronjuice, senap, salt och peppar.
• Lägg salladen på en fin tallrik.
• Dekorera med skivor av grillad paprika, oliver, etc.
(I Rumänien brukar man klä salladen i majonnäs och dekorera efteråt.)
Etiketter:
allt i ett,
buffé,
enkelt,
fest,
huvudrätter,
lyx,
nyår,
nötkött,
recept,
rumänsk nötköttssallad,
rumänska recept,
salata boeuf,
sallad
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Vaaai salata boeuf! Ce pofta mi-ai facut!!
Varsågod!
Si mie ce pofta imi era!
Acum ma simt mai bine! :)
Haftig och ser riktigt smarrig ut! Skriver upp recepet, ska se till att prova den har salladen :)
HA en harlig sondags kvall!
Kram,
Nena
Skicka en kommentar