tisdag 4 januari 2011
Fudge cu lapte condensat/Fudge med kondenserad mjölk
Enkla chokladfudge gjorda på några minuter. Gott till kaffe.
- en burk kondenserad mjölk (400 ml)
- 50 gr osaltat smör
- 400 gr choklad av bra kvalitet
(eventuellt russin, nötter, etc.)
• Blanda mjölken, smöret och hackad choklad i en skål.
• Mikra i 3 minuter.
• Blanda röran med en sked tills den blir fin och homogen. Tillsätt eventuellt russin, nötter, etc.
• Klä en form med bakplåtspapper.
• Häll chokladröran i formen.
• Låt den stå kallt i några timmar.
• Skär chokladen i bitar.
Källa: Anna Foster/Culinar.ro
Etiketter:
chokladfudge,
efterrätt,
Elenas blogg,
elenas recept,
elenasblogg,
elenasrecept,
enkelt,
fudge,
godis,
jul,
julgodis,
kondenserad mjölk,
nyår
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
7 kommentarer:
Hej,
Verkar nästan för enkelt för att vara sant!
Är det sötad eller osötad kondenserad mjölk?
/Liza
Enkelt men sant!
Sötad mjölk.
Hej, blir det misslyckat om man använder osötad , det är ju 5ggr. så mycket kolhydrater i sötad ???/ Kristina
Jag tror faktiskt att det var osötad mjölk jag hade!
Men!? Det stelnar ju aldrig?
???? Konstigt!
Kan du använda det som chokladsås till glass kanske?
(För att göra det bästa av situationen, förstås! ;) )
Oj! Det måste jag testa! :-O
Skicka en kommentar