tisdag 8 februari 2011
Ostkaka med ricotta och kondenserad mjölk
(8 pers.)
En annorlunda ostkaka med frukt i.
500 g ricotta
6 ägg
1 burk (400 g) kondenserad mjölk sötad
150 g mangotärningar eller persikor från burk
1 msk Maizena
1 dl kall mjölk
• Sätt ugnen på 180°C.
• Blanda Maizena med mjölken.
• Blanda ricotta, kondenserad mjölk, äggulorna och Maizena.
• Vispa äggvitorna i en separat skål.
• Blanda försiktigt ostmassan med vispade äggvitor.
• Häll allt i en ugnsfast form.
• Fördela frukttärningarna över ostmassan.
• Grädda i ca 45 minuter.
Etiketter:
dessert,
efterrätt,
Elenas blogg,
enkelt,
fika,
kondenserad mjölk,
ostkaka
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Ce fain! Am cautat dupa retete cu lapte condensat si am dat de blogg-ul tau. Am incercat reteta asta si a fost super. Merci!
p.s. eu stau in Trollhättan dar vin din Romania ca si tine. faine retete ai pe blogg. am sa mai vizitez.
Buna Dana!
Ma bucur ca ti-a placut prajitura!
Välkommen åter!
Skicka en kommentar