(4 port.)
- 1 gul lök, hackad
- 2 morötter, hackade
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 1 burk krossade tomater
- 1–2 dl vatten
- 1 burk kokta kikärtor
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk torkad ingefära
- 1 tsk malen kanel
- 1 dl russin eller torkade aprikoser
- 1-2 tsk salt
- Bryn lök, morötter och vitlök i olja i tjockbottnad gryta i några minuter.
- Tillsätt kryddorna och bryn ytterligare en minut.
- Häll i tomater och vatten samt kikärtor. Låt puttra på svag värme under lock 15 minuter.
- Tillsätt torkad frukt och koka utan lock ytterligare 10 minuter. Späd med mer vätska om det blir för tjockt.
- Smaka av med salt och peppar.
Servera med couscous, ris eller bulgur.
3 kommentarer:
Hmmm...ce bine arata! Tocmai ti-am descoperit blogul si nu incetez sa ma minunez de bunatatile care le gatesti. Si sunt si mai incantata ca locuim in acelasi oras. :)
Kul! Ma bucur ca-ti place!
Hmmm, poate ne cunoastem?!
Skicka en kommentar