5 minuter + ev. 12 timmar tining
4
portioner
- 2 humrar, frysta går bra
- 2 msk pinjenötter
- 50 g färska haricots verts
- 4 champinjoner
- 8 färska tunna gröna sparris
- 6 cocktailtomater på kvist
- 1 dl rucola
- 2 msk hackad dill
- 1 tsk flingsalt
- 0,5 tsk svartpeppar
Dressing:
- 1 dl matyoghurt 10%
- 1 dl majonnäs
- 20 droppar tryffelolja
- 0,25 tsk svartpeppar
- Tina humrarna enligt anvisningen på förpackningen.
- Rosta pinjenötterna i torr, het panna till gyllene färg.
- Blanda alla ingredienser till dressingen. Smaka av med peppar.
- Klyv humrarna på mitten. Plocka bort magen och släng den. Ta ur köttet från stjärt och klor. Behåll klorna hela men skär stjärten i sneda bitar. Lägg åt sidan så länge. Lägg hummerskalen på var sin tallrik. (Jag ville inte ha hummerskalen på tallrikarna.)
- Ansa haricots verts, champinjoner och sparris. Förväll haricots verts och sparris i ca 4 minuter. Kyl ner de i kallt vatten. Skär haricots verts, champinjoner, sparris (spara sparrisknopparna) och tomater i små bitar. Blanda allt med rucola, dill, pinjenötter och salt i en skål. Lägg salladen i hummerskalen och toppa med hummerköttet och sparrisknopparna. Ställ kallt så länge.
- Ringla över lite dressing på varje hummer.
Inspiration: Coop
Mersmak 12 2012
Majonnäs
- 1 st. ägg (både vitan och gulan)
- 1 dl olja (ej olivolja)
- 1 tsk fransk senap
- 1tsk citronsaft
- 1 krm salt
- vitpeppar
1. Det är viktigt att
ingredienserna har samma temperatur – gärna kylskåpskallt.
2. Mät upp samtliga ingredienser i mixerbägaren eller i en hög och smal blandarskål.
3. Ställ ner stavmixern och starta motorn. Rör stavmixern en aning uppåt och
neråt så att ingredienserna blandas. På några sekunder är majonnäsen färdig.
Tillsätt eventuellt mer olja om konsistensen önskas fastare. Smaka av och
krydda mera om så behövs.
4. Förvara majonnäsen i glasburk med lock i kylskåpet.
Håller ca en vecka!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar