Skär laxen i stora tärningar och stek på
medelvärme i 2–3 minuter i olja. Häll över teriyakisås och vänd runt i
stekpannan. Dra av från värmen.
Skiva gurkan/avokado och salladslöken tunt. Lägg
spenat och böngroddar i bröden, toppa med teriyakilaxen, några skivor
gurka, salladslök, en klick majonnäs och lite chilisås. Strössla sesamfrön
över och vik ihop till en wrap.
700 g champinjoner
1 gul lök
1 röd paprika
3 morötter
3 vitlöksklyftor
3 msk tomatpasta
lite spenat, koriander/persilja
paprikapulver
sambal oelek
salt, peppar
smör och olja till stekning 1 ägg/pers.
Skölj och ansa svamp och grönsaker. Klyfta svamp, hacka
lök och vitlök, strimla paprika, riv morötterna.
Fräs svamp i lite smör tills allt vatten har evaporerats. Ta upp svampen på en
tallrik.
Fräs lök i lite olja, tillsätt morötterna och fräs allt i några minuter,
tillsätt vitlök och paprikastrimlor och fräs några minuter till.
Tillsätt tomatpasta, paprika pulver, sambal oelek, salt och peppar. Häll på
vatten tills det täcker grönsakerna. Låt grytan koka i ca 20 minuter, tillsätt
spenat, koriander/persilja. Servera med pocherat ägg.