Blogg-Topplista Elenas recept

måndag 26 mars 2018

Laxwrap


Till 2 port.

 
  • 200 g lax
  • neutral, rapsolja till stekning
  • 0,5 dl teriyakisås
  • 5 cm gurka (eller en halv avokado)
  • 2 salladslökar/ en halv rödlök
  • 1 rejäl näve babyspenat
  • 1 näve böngroddar
  • 2 vetetortillabröd
  • 2 msk god majonnäs
  • het chilisås
  • 1 msk rostade svarta sesamfrön
Gör så här:
  1. Skär laxen i stora tärningar och stek på medelvärme i 2–3 minuter i olja. Häll över teriyakisås och vänd runt i stekpannan. Dra av från värmen.
  2. Skiva gurkan/avokado och salladslöken tunt. Lägg spenat och böngroddar i bröden, toppa med teriyakilaxen, några skivor gurka, salladslök, en klick majonnäs och lite chilisås. Strössla sesamfrön över och vik ihop till en wrap.
Källa: www.koket.se

tisdag 27 februari 2018

Svampgryta med pocherat ägg

4 port.














700 g champinjoner
1 gul lök
1 röd paprika
3 morötter
3 vitlöksklyftor
3 msk tomatpasta
lite spenat, koriander/persilja
paprikapulver
sambal oelek
salt, peppar
smör och olja till stekning
1 ägg/pers.


Skölj och ansa svamp och grönsaker. Klyfta svamp, hacka lök och vitlök, strimla paprika, riv morötterna.
Fräs svamp i lite smör tills allt vatten har evaporerats. Ta upp svampen på en tallrik.
Fräs lök i lite olja, tillsätt morötterna och fräs allt i några minuter, tillsätt vitlök och paprikastrimlor och fräs några minuter till.  
Tillsätt tomatpasta, paprika pulver, sambal oelek, salt och peppar. Häll på vatten tills det täcker grönsakerna. Låt grytan koka i ca 20 minuter, tillsätt spenat, koriander/persilja.


Servera med pocherat ägg.


 

 




 
 
Blogglista.se