4 portioner
Morotspuré:
50 g smör
600 morötter
salt och peppar
Bryn smöret.50 g smör
600 morötter
salt och peppar
Skala och skiva morötterna i mindre bitar. Koka tills de är mjuka, ca 15 min. Häll av vattnet, tillsätt det brynta smöret och mixa med en stavmixer. Salta och peppra.
Ångad
torsk:
4 bitar torskrygg (à 140 g)
1,5 l vatten
1 msk salt
Koka vatten och salt i en vid kastrull. Lägg
ner torskryggfiléerna, koka upp i ca 20 sekunder, dra sedan av kastrullen från
plattan. Låt stå i 5 minuter med lock på.
4 bitar torskrygg (à 140 g)
1,5 l vatten
1 msk salt
Ajvarsås:
4 dl yoghurt/filmjölk
3 msk Ajvar
4 dl yoghurt/filmjölk
3 msk Ajvar
Blanda
yoghurt/filmjölk med Ajvar.
(Ej på bilden.)
(Ej på bilden.)