Blogg-Topplista Elenas recept

lördag 19 december 2020

Stuvade vermicelli / Lapte cu fidea

 Barndomsminne!


 

 

 

 

 

 

 

 

 


2 port.

650 ml mjölk
100 g vermicelli (pasta)
2 – 3 msk socker

Koka mjölken.
Tillsätt pastan och sockret och låt koka i ca 3 minuter. Rör om då och då.

onsdag 16 december 2020

Krispig fiskgratäng med vitlöksdoftande potatismos

 4 port. 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

600 g fisk
Till potatismos:
1 hel vitlök
800 g mjölig potatis, skalad
25 g smält smör
1 dl varm mjölk
50 g finriven parmesan
salt
Panering:
2 dl panko (ströbröd)
skalet från en citron, finrivet
1 – 2 msk hackad persilja
65 g smält smör
salt
Övrigt:
Extra parmesan att riva över toppen

  • Sätt ugnen på 225˚C och lägg in den hela vitlöken på ett galler. Ta ut vitlöken efter 30 minuter.
  • Under tiden: skala och koka potatisen i saltat vatten tills helt genomkokt, cirka 20 minuter. Häll av och låt ånga av. Värm mjölk och smör tills smöret är smält.
  • När vitlöken är klar, skär av toppen på hela vitlöken och pressa ut innehållet över potatisen och mosa sedan med potatisstöt tillsammans med smörmjölken, finriven parmesan och salt och peppar efter smak.
  • Blanda ingredienserna till paneringen i en skål. Smörja in en ugnsfast form och placera fisken i mitten. Salta fisken, klicka potatismoset på vardera sidan av fisken, och strö till sist paneringen över fisken.
  • Ställ in formen i ugnen och låt stå i 15 – 20 minuter eller tills fisken är genomstek och paneringen fått fin färg.
    Riv lite extra parmesan och servera.

Källa: http://www.ätabörman.se/recept/krispig-fiskgratang-med-vitloksdoftande-potatismos/

 
Blogglista.se