(6 - 8 port.)
15 st. brödskivor
(3 lager x 5 brödskivor per lager)
Fyllning 1:
200 g varmröktlax
3 st. salladslökar, skivade
125 g ost Cantadou pepparrot
1,5 dl turkisk/grekisk yoghurt
4 - 5 tsk citronjuice
Fyllning 2:
6 ägg, hårdkokta
250 g räkor, skalade och hackade
125 g ost Cantadou pepparrot
1,5 dl turkisk/grekisk yoghurt
Garnering:
300 g Philadelphia
2 dl turkisk/grekisk yoghurt
200 g kallrökt lax, skivad
250 g räkor, skalade
200 g kräftstjärtar i lake
1 ask cocktailtomater
1 citron
1 påse ruccolasallad
(en rund form på 24 cm i diameter)
Fyllning 1:
Bena ur fisken och blanda ihop samtliga ingredienser med en gaffel.
Fyllning 2:
Dela äggen, finhacka vitan och lägg undan till garnering. Blanda resterande ingredienser, smaka av med salt och peppar.
Garnityr:
Förbered garnityren på en bricka: snurra ihop laxskivor till rosor, låt räkor och kräftstjärtar rinna av på hushållspapper, skölj och torka tomaterna. Plasta och ställ i kyl.
Montering:
(Använd en form med lösbar kant.)
Kantskär brödskivorna.
Smörja kanterna på 4 brödskivor och lägg de i formen.
Komplettera genom att skära den 5:e brödskivan i små bitar och lägg till brödbitarna där det behövs tills brödlagret är komplett.
Bred fyllning 1 på detta lager.
Lägg på brödskivor till andra brödlagret.
Bred fyllning 2.
Avsluta med ett lager bröd.
Plasta och ställ formen i kyl.
Garnering:
Blanda Philadelphia med yoghurten.
Flytta tårtan till serveringsfatet. Lägg pappersremsor på serveringsfatet för att skydda serveringsfatet. Ta bort formens kant.
Bred ut ost- och yoghurtröran jämnt över tårtans kant och ovansida.
Tryck fast ruccola på kant och ovansida.
Garnera med lax, räkor, kräftstjärtar, hackad äggvita, tomat, citronskivor.