Ca 6 portioner
2 msk olivolja
ca 500 g råa korvar typ salsicia
1 st. stor lök
3 st. morötter
3 st. selleristjälkar
3 st. vitlöksklyftor
torkade kryddor: timjan, rosmarin, dragon, basilika, mejram, oregano - ca 1 tsk
var
2 st. förpackningar vita bönor a 380 g / 230 g avrunnen
1 st. burk med skalade, hackade tomater
700 ml – 1 l vatten
3 msk köttfond/kycklingfond
persilja eller ännu bättre - libsticka
salt
peppar
- Heta upp oljan i en kastrull. Smula ner korven och stek färsen tills den får lite färg.
- Tillsätt hackad lök, hackade morötter, hackade selleristjälkar. Stek i ca 8 minuter.
- Tillsätt hackad vitlök och de torra kryddorna. Stek i några minuter till.
-
Tillsätt de vita bönorna tillsammans med spadet från
förpackningen/burken.
Tillsätt tomater, vatten och fond.
Koka i ca 30 minuter. - Garnera med persilja/libsticka.