ca 7 dl vetemjöl
1 msk smör
2 ägg
2 dl yoghurt
3 msk strösocker
2 tsk bakpulver
1 msk mannagryn
Till fyllningen:
1 kg äpple
2 msk kanel
4 msk strösocker
1 msk smör
Till garneringen:
3 msk socker
• Blanda alla ingredienser till degen.
• Dela degen i två lika stora delar.
Gör fyllningen:
• Skala av och riv äpplen. Blanda det med socker och kanel.
• Heta in lite smör i en stekpanna.
• Fräs äpplen i smöret tills allt vatten har dunstat. Låt röran svalna.
• Smörj och bröa en form (på ca 30 cm x 22 cm x 5 cm).
• Trycka in halva degen i formen.
• Strö över mannagrynen.
• Fördela äppelrivet ovanpå degen i formen.
• Täck med resten av degen. Tryck lätt med fingrarna så att degen pressas på äppelrivet.
• Strö över sockret till garneringen.
Grädda i 175 grader C i ca 45 minuter.
4 kommentarer:
Verkligen annorlunda äppelkaka. Kul! Ser god ut också :)
Det stämmer! :)
Hur länge ska den vara i ugnen? Ser jättegott ut och jag vill prova :)
Lycka till Anonym!
Skicka en kommentar