Blogg-Topplista Elenas recept

onsdag 17 juni 2020

Fajitas med kött



















4 port.
Marinad till köttet:
2 msk limesaft
1 msk honung
1msk olja
2 tsk chilipulver
2 vitlökspulver, finhackade

Fajitas:
ca 350 g nötkött
1 msk olja
1 lök, i tunna skivor
1 grön eller röd paprika, skivad
2 tsk majsmjöl
4 st. tortilla
salsa
guacamole
sallad
majs

Blanda ingredienserna till marinaden i en skål. Blanda ner köttet i marinaden. Täck över och låt marinera i kylskåp i ca 30 minuter.

Hetta upp oljan i en stekpanna och stek köttet (häll i marinaden också i stekpannan) tills det får lite färg. Blanda i lök och paprika och fortsätt steka tills grönsakerna blir mjuka.

Blanda majsmjöl och lite vatten i en liten skål och rör om till en slätt blandning. Häll blandningen över köttblandningen och tillaga under omrörning i några minuter tills den tjocknar.

Lägg varje tortilla på en tallrik, lägg sallad på tortilla, skeda guacamole, köttblandning, salsa och majs. Vik upp nederkanten på tortilla, rulla ihop och servera.

lördag 13 juni 2020

Torskrygg med bacon

4 port.
 
















4 st. torskrygg
1 paket bacon
1/2 purjolök
2 dl vispgrädde
250 g
crème fraiche
1 dl riven ost
1 msk Dijon senap
1 tsk salt
½ tsk peppar
1 dl gräslök eller ramslök

Gör så här:
Rimma fisken (för att få en fastare konsistens): lägg fisken i en skål med 5 dl. vatten och 0,5 dl salt. Låt den stå i kylskåp en tid (en timme eller upp till ett par dygn).
Torka av fisken med hushållspapper. Lägg den i en ugnsfast form.
Strimla bacon och stek den. Sätt den åt sidan.

Skiva purjolöken och stek den i fettet från bacon.

Blanda vispgrädde, crème fraiche, senap, salt, peppar, gräslök/ramslök. Häll det över fisken. Strö bacon, purjolök och riven ost över fisken/såsen.

Sätt formen i ugnen, på 225 grader C i 20 minuter.

Servera med pressad potatis och sallad.
 
Blogglista.se