Tunnbröd fyllt med Philadelphiaost, rostbiff, grillad paprika, kokt potatis, rucola och en röra med kokta ägg, selleristjälkar, hackad paprika, majonnäs.
En blogg om mat sedan 2008.
Tunnbröd fyllt med Philadelphiaost, rostbiff, grillad paprika, kokt potatis, rucola och en röra med kokta ägg, selleristjälkar, hackad paprika, majonnäs.
Vegetarisk lasagne med färdig pastasås, zucchini, linser, fetaost och färska lasagneplattor.
2 zucchini
2 burkar pastasås (2 x 420 g)*
1 burk/Tetra kokta linser (380 g), avrunna
250 g färska lasagne plattor (6 st. plattor)
150 g Fetaost
1 gul lök
3 msk olivolja
Ostkräm:
2
dl crèmefraiche
150 g riven ost
0,5 tsk salt
0,5 tsk mald svartpeppar
*) Efter tillagning tyckte jag att såsen var för vattning, nästa gång ska jag koka pastasåsen i ca 30 minuter så att den blir tjockare.
Sätt ugnen på 200°C.
Skär zucchinin i tunna skivor på längden med osthyvel eller mandolin. Salta skivorna, lått de ca. 15 minuter, torka bort vätskan. (Jag slungade dem i salladsslunga.)
Hacka löken och stek den i olja i ca. 8 minuter.
Blanda pastasåsen med linserna och löken.
Ostkräm: Blanda crèmefraiche, riven ost, salt och peppar.
I en ugnsform, varva pastasås, zucchini och lasagneplattor
- en tredjedel pastasås
- två lasagneplattor
- hälften av zucchinin
- en tredjedel pastasås
- två lasagneplattor
- hälften av zucchinin
- en tredjedel pastasås
- två lasagneplattor
- ostsås
- smula Fetaost över
Gratinera mitt i ugnen i ca. 40 minuter.
Källa: COOP
500 g rimmat sidfläsk utan svål
8 st. ägg
4,5 dl vetemjöl
2 msk strösocker
0,5 msk salt
8 dl mjölk
smör till stekning