4 portioner
2 dl turkisk yoghurt
1,5 dl majonnäs
1 tsk socker
1 vitlöksklyfta, riven
0,5 tsk paprikapulver
2 msk chilisås, mild
1 msk vatten
salt och peppar
· Blanda alla ingredienser.
En blogg om mat sedan 2008.
4 portioner
2 dl turkisk yoghurt
1,5 dl majonnäs
1 tsk socker
1 vitlöksklyfta, riven
0,5 tsk paprikapulver
2 msk chilisås, mild
1 msk vatten
salt och peppar
· Blanda alla ingredienser.
Ett nytt sätt att laga kebabköttet – enligt Filip Poon – är
att platta ut köttet på en plåt och grilla det i en långpanna. Smidigt! Och
gott blev det.
4 portioner
Kebab:
500 g köttfärs
1 påse Fajita kryddmix (40 g)
eller:
2 tsk salt
1 tsk torkad oregano
1 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk mald spiskummin eller sumac
peppar
Kebabsås:
2
dl turkisk yoghurt
1,5 dl majonnäs
1 tsk socker
1 vitlöksklyfta, riven
0,5 tsk paprikapulver
2 msk chilisås, mild
1 msk vatten
salt och peppar
Tillbehör:
4
libabröd (libanesiskt tunnbröd) eller tortilla
¼ isbergssallad
¼ gurka
2 rödlökar
persilja
feferoni
· Sätt ugnen på 250°C grillfunktion
1. 1. Persilja
2. Kebabköttet
3. Sallad + gurka
4. Rödlök + tomat
Vika brödet: börja med delen i det nedre vänstra hörnet – vik den rakt upp. Sedan viker du delen åt höger och sedan neråt. Resultatet blir en triangelformad wrap.
Spröda småkakor.
Deg:
100
g malda valnötter
100 g florsocker
220 g mjukt smör
300 g vetemjöl
1 ägg
lite salt
(eventuellt rivet skal av citron)
(eventuellt vaniljsocker)
+ florsocker att pudra kakorna med
Inspiration: Savori Urbane